Eszter
Augusztus első felében érik. Fürtje nagy, vállas, kissé tömött. Bogyója középnag, sötétkék, ovális, erősen hamvas. Héja vékony, húsa olvadó, ropogós, magja alig érzik. Erős növekedésű, rövidmetszéssel is szép fürtöket nevel. Téltűrése közepes. Peronoszporával szemben jó az ellenállása. Lisztharmatra kissé fogékony. Nem rothadékony. Bio- szőlőtermesztésre is alkalmas.
Néró
Korai érésű, erős növekedésű, bőtermő. Fürtje nagy, szárnyas, tömött. Bogyója kék, ovális, középnagy, húsa ropogós, héja vékony. Rezisztens, csemegeszőlő-fajta. Talaj és fekvés iránt nem igényes, fagytűrő, gombás megbetegedéseknek kiválóan ellenáll, de egyes évjáratokban rothadásra hajlamos. Egyedüli csemegeszőlő, amiből vörös- és rozébor készíthető.
Piros Chasselas
Szeptember első felétől fogyasztható, szüretelés ideje hosszan kitolható. Tőkéje középerős növekedésű, közepes- bőtermő, fekvés iránt nem, a talaj kissé igényes fajta. Fürtje középnagy, bogyója közepes, vékony, de erős héjú, húsos, ropogós, kellemes zamatos bőlevű, napos oldalán rozsdás. Nem rothad, jól eltartható, jó fagytűrésű.
Souvenir
Szeptember elején érik, közepesen erős növekedésű, nem fagyérzékeny, rothadásra nem hajlamos. Nagy, szétálló, közepesen tömött fürtű. Kék bogyója, hamvas, nagy, különlegesen megnyúlt, hengeres, vékony héjú, húsa ropogós, jellegzetes fűszeres ízű. Közepes növekedésű és terméshozamú. Téli fagyállósága jó, de rothadásra hajlamos.
Hamburgi muskotály
Viszonylag későn szeptember végén, október elején érik. Bőtermő, talajra nem igényes, viszonylag fagytűrő, a szárazságot elviseli, jól eltartható, borkészítésre is alkalmas, finom savakkal és zamattal rendelkezik. Fürtje nagy, laza. Bogyója hosszúkás, nagy, sötétkék, lédús, egyedülállóan finom, muskotályos íze van.