Tápanyag

Növényeink akkor díszítenek a legszebben, ha a megfelelő talaj és víz mellett hozzájutnak az ásványi anyagokhoz és nyomelemekhez is.

Milyen formában találod meg nálunk?
  • Szerves trágyák

A szerves trágya használatával a tápanyagok ellátását természetes úton módon biztosíthatjuk környezetkímélő módon. A trágya kijuttatása után nő a talaj mikrobiológiai aktivitása, valamint a növény stressztűrő képessége és télállósága, élénkebb lesz a virág színe. Nő a termés mennyisége és minősége, zamatosabb, ízletesebb lesz.

  • Ásványi trágyák

Tartós hatású műtrágyák, melyek kijuttatása több hónapig biztosítja a megfelelő tápanyag – utánpótlást. A rendszeres öntözéssel folyamatosan oldódnak ki belőle a makro- és a mikroelemek, melyek hozzájárulnak a növények egészséges fejlődéséhez.

  • Tápoldatok

Az ültetés után az erőteljes növekedés és színpompás virágzás érdekében kiegészítő tápanyag – utánpótlásról kell gondoskodnunk, melynek egyik formája a folyékony, vízben oldódó tápoldatok.

  • Táprudak

A táprudakat a növény mellé, a cserépbe helyezzük. A növények igényeinek megfelelő összetételű tápanyaggal látják el őket több héten keresztül, melyek egyenletes felszabadulása egészséges, zöld lombozatot, és dús virágzást biztosítanak.

Margaréta tudástár

A kertről egyszerűen, szeretettel

Egynyári növény és ültetési bemutató májusban
Rendezvény

Egynyári növény és ültetési bemutató májusban

Az egynyári virág és balkonnövénye olyan egy kert számára, mint a nőnek az ékszer.

Elolvasom »
Így ültesd el a szabadgyökeres gyümölcsfát!
Gyümölcsfák

Így ültesd el a szabadgyökeres gyümölcsfát!

Szabadgyökerű gyümölcsfákat kora tavasszal, kihajtás előtt, vagy késő ősszel, lombhullatás után ültethetsz.

Elolvasom »
Még több Tudástár bejegyzés »

Értesülj elsőként

Rendezvényeinkről, újdonságainkról

Feliratkozom a hírlevélre »