Évelők

Az évelők kettőnél több évig élő lágyszárú növények, melyek virágzás és termésérlelés után átvészelik a telet.

Az évelők a kertet változatosabbá, mozgalmasabbá teszik, folyamatos színt csempésznek a növények közé. A gazdag fajtaválasztéknak köszönhetően minden stílushoz és fekvéshez minden stílushoz és fekvéshez meg lehet találni a megfelelő növényt.

Tűzeső

Tűzeső

Heuchera
Ár: 1200 Ft-tól

Bokros növekedésű, télizöld növény, azaz lombját télen is megtartja. Levelei lehetnek a sárga, zöld, piros, bordó, barna különböző árnyalatai. Nyáron hosszú virágszálakon hozza apró, harang alakú fehér, rózsaszín vagy piros virágait. Ősszel gyakran láthatjuk másodvirágzását.

Elolvasom »
Kúpvirág

Kúpvirág

Rudbeckia

Egész nyáron gyönyörködhetsz bőséges, káprázatos 10 – 12 cm átmérőjű, napsárga virágjaiban. Napos évelőágyásod könnyen élettel telivé varázsolhatod vele.

Elolvasom »
Szívvirág

Szívvirág

Lamprocapnos spectabilis

A tavasz egyik különleges évelője, romantikus kertek káprázatos kiegészítője. Lehajló, szív alakú rózsaszín és fehér virágai fürtökben lógnak a kihajlott szárakon.

Elolvasom »
Menyecskeszem

Menyecskeszem

Coreopsis

Június végétől késő őszig ontja rikító sárga virágait, vidámságot csempészve kertedbe. Ültetheted évelőcsoportba, vagy akár járdaszegélynek is. Törpe és magasabb növésűek között válogathatsz.

Elolvasom »
Kasvirág

Kasvirág

Echinacea

Egyike azoknak a növényeknek, amelynek a latin neve ismertebb, mint a magyar. Ezt a gyógyító hatásának köszönheti. Különleges alakú virágja már számtalan színben létezik.

Elolvasom »
Árnyékliliom

Árnyékliliom

Hosta

Az árnyékos helyek egyik legszebb talajtakarója, tavasztól a fagyokig gyönyörködhetünk számtalan változatában. A szív alakú levelek felett különleges látványt nyújtanak a lila, ritkán fehér virágkelyhek.

Elolvasom »

Kérd házhozszállítással!

Rendelésedet házhoz visszük

Margaréta tudástár

A kertről egyszerűen, szeretettel

Árnyékos kertek évelői
Évelők

Árnyékos kertek évelői

Kevés kert létezik árnyékos hely nélkül, sőt, néha a terület jelentős része félárnyékban, árnyékban van. Ültetés előtt érdemes megvizsgálni, pontosan mennyi fény éri majd növényünket.

Elolvasom »
Echinacea – a gyógyító évelő
Évelők

Echinacea – a gyógyító évelő

A kasvirág (Echinacea) az őszirózsafélék őszirózsaformák alcsaládjának egyik nemzetsége, tizenhét fajjal és számtalan fajtával. Tudományos neve a görög echinos, azaz sün szóból származik.

Elolvasom »
Még több Tudástár bejegyzés »

Értesülj elsőként

Rendezvényeinkről, újdonságainkról

Feliratkozom a hírlevélre »