Rózsák

A rózsák az emberiség régi dísznövényei közé tartoznak. Nemesítésük több ezer éve kezdődött, és napjainkban is tart, számtalan fajtát, a színek és formák megszámlálhatatlan sokaságát hozva létre.

Már az ókorban is a virágok királynőjének tartották, a mondák szerint amikor Aphrodité a tenger mélyéről megszületett, a testét borító hullámok habjai fehér rózsákká változtak. Fontos szerepet játszottak a mitológiában, a művészetekben, vallási szertartásokban, használták ételekben, italokban, gyógyszerekben, miközben rajongtak szépségéért és illatáért. Hódítanak és bódítanak, egyszerűen nem lehet nem szeretni őket.

A rózsa vásárlása esetén a szín és fajta mellett legelőször azt kell eldöntened, hogy a szabadgyökeres vagy a konténeres változatot szeretnéd választani.

Mi a különbség a kettő között?

A szabadgyökeres rózsák gyökerei, a nevükből fakadóan, szabadon vannak. Szabadföldben termelik, majd október közepén kitermelik. Fontos, hogy mindig becsomagolva szállítsd, és ügyelj arra, hogy ne száradjanak ki a gyökerei. Ha nem tudod azonnal elültetni, helyezd egy forgáccsal vagy homokkal teli vödörbe, vagy földeld el 1-2 napra. Ültetési ideje kötött, október közepétől április elejéig ültetheted fagymentes időszakban. Szín és fajtaválasztéka csekély. Nagy előnye, hogy jóval olcsóbb, mint a cserepes társa, ezért ha nagy területet szeretnél beültetni, és nincs különleges fajtaigényed, érdemes ezt választani.

A konténeres rózsákat tavasztól őszig ültetheted, eredésük biztosabb, hiszen már kész, begyökeresedett növényeket vásárolsz. Előtte évekig nevelték cserépben, ha nagyobb, virágzó rózsatöveket szeretnél, ezt válaszd. A cserépen lévő leírásban pontos, részletes információt találsz a fajtáról, fotóval illusztrálva. Júniustól pedig már a virágjában, illatában is gyönyörködhetsz. Hatalmas szín és fajtaválasztékot találsz, de az sem probléma, ha nincs köztük a kedvenced, mert megpróbáljuk beszerezni.

Kérd házhozszállítással!

Rendelésedet házhoz visszük

Margaréta tudástár

A kertről egyszerűen, szeretettel

Értesülj elsőként

Rendezvényeinkről, újdonságainkról

Feliratkozom a hírlevélre »