Mediterrán növények

A mediterrán országokban járva a növények élénk színükkel és különleges formájukkal bűvölnek el minket. Szerencsére már nem kell olyan messze utazni, hogy gyönyörködhessünk bennünk, mivel többségük itthon is megtalálható.

Szépségüket egész nyáron csodálhatjuk, felidézhetjük a Földközi – tenger partjának hangulatát.

Ezek a növények fagyérzékenyek, ezért télen hűvös, fagymentes, általában világos helyen kell őket pihentetni. Tavasszal, ha éjszaka is tartósan nulla fok felé emelkedik a hőmérséklet, kiköltöztetheted a növényeket a szabadba. Eleinte ne rakd a tűző napra, inkább félárnyékos helyet keress, majd fokozatosan szokasd a napfényhez. Egy kis csinosítás ilyenkor rájuk fér, metszd le a száraz részeket, ültesd át jó minőségű virágföldbe, majd rendszeresen öntözd őket. Áprilistól szeptemberig ne feledkezz meg a tápoldatozásról sem, hiszen nélküle elmarad a virágözön.

Ólomvirág

Ólomvirág

Plumbago auriculata

Égszínkék, kecses virágait májustól októberig csodálhatod, majd fagymentes helyen pihentesd tavaszig. Felfuttathatod támasztékra, vagy ültetheted cserépbe, virágládába.

Elolvasom »
Murvafürt

Murvafürt

Buganville

Rikító lilás rózsaszín virágjával hívja fel magára a figyelmet, a mediterrán országokban, különösen a tengerpartokon közkedvelt növény. Cserépben nyáron a szabadban, télen fagymentes helyen pihentetve tároljuk.

Elolvasom »
Golgotavirág

Golgotavirág

Passiflora

Az egyik legszebb mediterrán növény. A különleges megjelenésű virágok egyes részei Krisztus szenvedését jelképezik. A latin neve (Passiflora) is erre utal, a passio jelentése szenvedés, a flora pedig virág.

Elolvasom »
Leander

Leander

Nerium oleander

A legismertebb mediterrán növény. Dézsában nevelheted, vagy nyáron akár a szabadföldbe is kiültetheted. Folyamatos virágözönnel díszít tavasztól őszig.

Elolvasom »

Kérd házhozszállítással!

Rendelésedet házhoz visszük

Margaréta tudástár

A kertről egyszerűen, szeretettel

Ettől virágzik újra a leandered!
Mediterrán növények

Ettől virágzik újra a leandered!

Előfordul, hogy a leanderünk egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben virágzik. Mi lehet ennek az oka?

Elolvasom »
Védd házi készítményekkel a dézsás növényeidet!
Mediterrán növények

Védd házi készítményekkel a dézsás növényeidet!

A dézsás növényinket sajnos gyakran megtámadják a kártevők, kórokozók. A vegyszerek helyett érdemes előbb kipróbálni a természetes szereket.

Elolvasom »
Még több Tudástár bejegyzés »

Értesülj elsőként

Rendezvényeinkről, újdonságainkról

Feliratkozom a hírlevélre »