A Margaréta Kertészet

Ismerd meg a kertészetünk történetét

Bárki képes kertészkedni, néha csak egy kis ötletre vagy bátorításra van szükség hozzá. Segítünk a kerteket, balkonokat a nyugalom szigetévé varázsolni.

 

Megmutatjuk a kertészkedés örömét

Hisszük, hogy egy kertnek nem kell csak fűből és tujából állnia. Hiszen ahogy minden ember egyedi, különleges, úgy a hozzánk tartozó kert vagy erkély is saját stílusunkra alakítható. Élhető, kevés gondozást igénylő területek kialakításában segítünk. Olyanokban, ahol a család minden tagja jól érezheti magát, nyugalomra, kikapcsolódásra lelhet. Szeretnénk ügyfeleinknek átadni a kertészkedés örömét, megmutatni, hogy kevesebb munkával is lehet szép kertünk. Hiszen tévhit, hogy egy kert csak akkor lehet szép, ha állandóan dolgozunk benne.

 

Csaba, alapítónk története

Gyermekként is elvarázsolt a virágok sokszínűsége, azt pedig, hogy miként kell bánni a gyümölcsökkel, zöldségekkel és virágokkal korán megtanultam Margit mamától. A családunkban volt egy kis szőlőskertje, ahol nagyon sok időt töltöttem vele. 7 évesen még unalmasnak és nehéznek éreztem a kertészkedést, az órákon át tartó hajlongást, a gyomlálást és a kapálás. Egy márciusi szombat reggel a szokásosnál is nehezebben indult, hiábavaló volt minden, Margit mama viszont hajthatatlan volt. Ha ő egyszer a fejébe vette, hogy menni kell a kertbe, akkor menni kellett. Nekem is. Végigduzzogtam az utat, amikor megérkeztünk pedig dacosan leültem a pajta tövébe, nem voltam hajlandó dolgozni.

Nagymamám megunta a nyafogásomat, üzletet ajánlott. Ha a kijelölt másfél sor szőlőnek egy évig gondját viselem, akkor megkapom. Kerestem a pajtában egy papírdarabot és ceruzát, gyorsan leírattam vele, kezet is ráztunk rá. Egy évig minden felelősség az enyém volt, metszenem, kapálnom, kötöznöm, szüretelnem kellett. Végig az lebegett a szemem előtt, hogy hamarosan földtulajdonos leszek. És az is lettem, Margit mama megtartotta az ígéretét, novemberben átadta nekem a szőlő tulajdoni lapját.

Az idő előrehaladtával is sokat segítettem a földmunkában, de már nem kellett noszogatni. Eldöntöttem, hogy kertész leszek. Folyamatosan azon járt az eszem, hogy milyen virágokat fogok nevelni, ha egyszer ez lesz a szakmám. A felvételi lapra egyedül a kertészmérnök szakot írom be. Keményen készültem, éjt-nappallá téve tanultam a biológiát és a kémiát. És sikerült, kertészmérnöknek tanultam álmaim egyetemének falai között.

Az egyetem mellett hétvégente és nyári szünetekben is kertészetekben dolgoztam, a csoporttársaimmal kertépítést is vállaltunk, így valóban át tudtuk ültetni az egyetemen tanultakat a gyakorlatba. Hajdúböszörményt sem hagytam hátra, Margit mamával kardvirágot neveltünk a kis szőlőnkben. Dolgoztam faiskolában is dísznövények között. Ekkor egyre többször motoszkált a fejemben saját kertészetet gondolata.

 

Álomból családi vállalkozás

1997 szeptemberében teljesült az álmom, megnyitotta kapuit a nagymamámról elnevezett Margaréta Kertészet. Kezdetben gyümölcsfákat, örökzöldeket, díszfákat árultunk, idővel egyre többfajta növényt kezdtünk el magunk nevelni. Közben pedig parkokat, kerteket építettünk, fasorokat telepítettünk a városban és a környéken.

Amikor összeházasodtunk a feleségemmel, úgy döntöttünk, nem csak a magánéletünket, de a munkánkat is megosztjuk egymással, és családi vállalkozásként bővítjük a kertészetet. Éva nagy változást hozott a kertészet életébe, hiszen az elején nem szakmabeliként gondolkodott, hanem külső szemmel próbálta látni azt, amire én képtelen voltam. Időközben elvégezte az egyetemet, kertészmérnökké vált, így az én rutinomat és az ő frissen szerzett tudását ötvöztük kertészetünkbe.

A gyerekek születése továbbformált minket. Egyre fontosabbá vált számunkra, hogy a kertészetet úgy alakítsuk, hogy családok számára is barátságos lehessen. Az új áruda építésénél már nem volt kérdés a játszósarok, és a pelenkázó kialakítása sem. Szerettük volna a gyerekeket, a mieinket is minél korábban bevonni a kerti munkába, játékos formában, gyorsan, könnyen megtanítani nekik a kertészkedés rejtelmeit. Hiszen egy kamaszt már jóval nehezebb a természet felé fordítani.

 

Ismerd meg munkatársainkat

Kiss-Kovács Éva

tulajdonos, kertészmérnők

Telefon: 06 70 9418 926

evakisskovacs@gmail.com

Kiss Csaba

tulajdonos, okleveles kertészmérnök

Telefon: 06 30 383 1515

margaretakerteszet@gmail.com

Pálócziné Vasvári Mária

a vásárlók segítője

Töviskes Imre

a növényekkel suttogó

Bereczki Gyula Józsefné Julika

a kertszépítő

Bereczki Istvánné Rozika

 

a kertszépítő

Kertészetünk képekben

Mi vár a kertészetünkben?

Növény

szezonban 70.000 növény és kertészeti kellék

szakértő

szakértő kertészek segítsége

gyerekbarat

család- és gyerekbarát környezet

baráti mosoly

és egy baráti mosoly

Margaréta tudástár

A kertről egyszerűen, szeretettel

Egynyári növény és ültetési bemutató májusban
Rendezvény

Egynyári növény és ültetési bemutató májusban

Az egynyári virág és balkonnövénye olyan egy kert számára, mint a nőnek az ékszer.

Elolvasom »
Így ültesd el a szabadgyökeres gyümölcsfát!
Gyümölcsfák

Így ültesd el a szabadgyökeres gyümölcsfát!

Szabadgyökerű gyümölcsfákat kora tavasszal, kihajtás előtt, vagy késő ősszel, lombhullatás után ültethetsz.

Elolvasom »
Még több Tudástár bejegyzés »

Értesülj elsőként

Rendezvényeinkről, újdonságainkról

Feliratkozom a hírlevélre »