Idénynövények

A muskátlik, a balkonnövények, az egy- és kétnyári virágok nélkülözhetetlen díszei egy kertnek. Ablakba, balkonra, teraszra vagy a kertbe ültetve üde színfoltot jelentenek.

Hatalmas szín- és fajtagazdagságuk minden tavasszal és ősszel káprázatos látványt nyújt.

Tavasszal 2300 négyzetméter fűtött felületen muskátlikat, balkonnövényeket és egynyári virágokat termesztünk. Ősszel pedig árvácska és díszkáposzta váltja fel a helyüket. Büszkén mondhatjuk, hogy a térség legnagyobb választékát találod meg nálunk. A megszokott fajták mellett minden évben újdonságot is igyekszünk mutatni.

Növényeinket minden esetben kifejlett, jól begyökeresedett állapotban kezdjük el árulni, amikor már képesek alkalmazkodni a kinti hőmérséklethez. Ezenkívül gondozási tanácsokkal látunk el. Hisszük, enélkül nincs sikeres virágnevelés.

Gyakran előfordul, hogy a nagy választék megnehezíti a döntést, hiszen egyszerre több minden is megtetszik a színe vagy a virágja miatt. Növényeinket között jeltáblákat találsz, melyen a virágok igényeit saját magad is elolvashatod. Ha viszont többre vágysz, szívesen segítünk ötletet adni, vagy akár a ládákba, virágtartókba be is ültetjük a választott növényeket a nekik legideálisabb földkeverékbe.

Teszt muskátli

Teszt muskátli

Pelargonium
Ár: 300 Ft-tól

Kedvenc balkonnövényünk, a muskátli dél-afrikai származású, Fokföldről érkezett Európába. Évszázadok óta rendkívül népszerű a kertészek és a virágkedvelők körében egyaránt.

Elolvasom »
Gumós begónia

Gumós begónia

Begonia tuberhybrida

A gumós begónia az árnyékos helyek királynője a balkonnövények között. Vegyes színekben pompázik.

Elolvasom »
Krizantém

Krizantém

Crysanthemum

Számtalan színben és formában megtalálható: nagyvirágú, kisvirágú, csokros, pompom, pók, margaréta alakú, teltvirágú.

Elolvasom »
Csarab

Csarab

Calluna vulgaris

A csarab alacsony termetű évelő törpecserje. Rózsaszín vagy fehér virágai szeptemberben jelennek meg a felfelé törekvő ágakon. A virágládák, cserepek kedvelt őszi növénye. Napos vagy félárnyékos helyre, enyhén savanyú földbe ültesd, és lágy vízzel öntözd.

Elolvasom »
Díszkáposzta

Díszkáposzta

Brassica oleracea

A díszkáposzta a káposzta nemesített változata, melynek üdítő színei és csipkés levelei hangulatos dísze lehet a kertünknek.

Elolvasom »
Árvácska

Árvácska

Viola witrochiana
Ár: 150 Ft-tól

Az árvácska kis- és nagyvirágú változatban, és a szivárvány minden színében megtalálható szeptembertől. A régen „temetővirágnak” nevezett növény nélkül ma már nehezen elképzelhető az őszi dekoráció.

Elolvasom »

Kérd házhozszállítással!

Rendelésedet házhoz visszük

Margaréta tudástár

A kertről egyszerűen, szeretettel

Gumós begónia – az árnyékos helyek királynője
Idénynövények

Gumós begónia – az árnyékos helyek királynője

Kevés olyan virágzó növényünk van, amely az árnyékot is elviseli. Ezek között az egyik legkülönlegesebb a gumós begónia. Választhatjuk zöld vagy sötét levéllel, fehér, sárga, piros, narancs vagy rózsaszín virággal.

Elolvasom »
Az ősz legkedveltebb virágai
Idénynövények

Az ősz legkedveltebb virágai

Az ősz talán a legszínesebb évszakunk, ilyenkor sem kell lemondanunk a kerti virágkavalkádról. Mutatunk néhány növényt, melyekkel könnyedén feldobhatod, otthonosabbá teheted a kerted, teraszod.

Elolvasom »
Még több Tudástár bejegyzés »

Értesülj elsőként

Rendezvényeinkről, újdonságainkról

Feliratkozom a hírlevélre »