Fűmag

A szép fű a jó közérzetünk zöld oázisa. A gyep számtalan fűszálból áll, amelyek nemcsak frissítő látványt nyújtanak, hanem ténylegesen hozzájárulnak a mikroklíma javításához fotoszintézisükkel. A sérülésmentes gyepfelületek környezetvédelmi szempontból is jelentősek, hiszen fontos szerepet játszanak az oxigén előállításában. Így már kb. 300 négyzetméternyi ép gyepfelület fedezi a növekedési időszakban egy négytagú család napi oxigénszükségletét.

Azonkívül, hogy hasznos, a zöld szőnyeg a kertet lakályossá is teszi, egyben sokkal nagyobbnak is mutatja, hiszen a gyep térélményt is nyújt. A zöld gyepet minden érzékszervünkkel érzékeljük: szemünkkel a megnyugtató látványt, orrunkkal a frissen nyírt fű illatát, mezítláb a hűvös, puha pázsit érzését.

A pázsittal szemben a legkülönfélébb igények merülnek fel használattól függően: a ház körül, a sportpályán, a strandon, közparkokban, utak szegélyeként, forgalmi szigetekben. Szinte nincs is még egy olyan növényfaj, amellyel szemben annyi igényt támasztanak, mint a különböző fűfajtákkal szemben. Sorsuk általában a folyamatos taposás, feladatuk mégis többek közt a szem gyönyörködtetése.

A gyep tulajdonképpen különböző fűfajtákból álló keverék, melyek összetétele függ a felhasználási céltól, a helytől és a talajtól. Éppen ezért különböző termékeket fejlesztettek ki. Kínálatunkban megtalálod a pázsit, sport, golf, szárazság- és árnyéktűrő keverékeket különböző kiszerelésben.

Margaréta tudástár

A kertről egyszerűen, szeretettel

Egynyári növény és ültetési bemutató májusban
Rendezvény

Egynyári növény és ültetési bemutató májusban

Az egynyári virág és balkonnövénye olyan egy kert számára, mint a nőnek az ékszer.

Elolvasom »
Így ültesd el a szabadgyökeres gyümölcsfát!
Gyümölcsfák

Így ültesd el a szabadgyökeres gyümölcsfát!

Szabadgyökerű gyümölcsfákat kora tavasszal, kihajtás előtt, vagy késő ősszel, lombhullatás után ültethetsz.

Elolvasom »
Még több Tudástár bejegyzés »

Értesülj elsőként

Rendezvényeinkről, újdonságainkról

Feliratkozom a hírlevélre »