Granny Smith
Október közepén érik, áprilisig tárolható. Középnagy vagy nagyméretű, átlagos tömege 156 g; kerekded vagy a csésze felé keskenyedő, csonka kúp alakú. Héja viaszos bevonatú, fényes, teljes érettségben fűzöld színű. Nagy, fehér paraszemölcsökkel pontozott, a napos oldalát enyhe pír borítja. Húsa fehér színű, tömör, szilárd, lédús; íze frissítő, mérsékelten savanykás, zamata diszkrét.
Idared
Október elején érik. Optimális fogyasztási érettségét csak 3-4 hónapos tárolás után éri el, és akár a nyári hónapokig megtartja, kiválóan tárolható. Gyümölcse középnagy, élénkpiros fedőszíne van, húsa fehéressárga és lédús, de nem gyorsan puhul , viszont nyomódásra hajlamos. Íze enyhén savanykás. A fa növekedési ereje középerős, de termőre fordulás után gyengül. Virágai a késői tavaszi fagyokra érzékenyek.
Jonagold
Szeptember végén, október elején szüretelhető. Gyümölcse nagyméretű, gömbölyű, nagyon szépen színeződik, sárgászöld alapszínén a gyümölcsfelület 30-45%-a világospiros fedőszínnel borított. Közepesen vastag héját viaszréteg védi. Világossárga húsa laza, lédús, édes-gyengén savanyú, jellegzetesen fűszeres, magháza kicsi. Barnulásra nem hajlamos.
Naményi jonathán
Augusztus végén, szeptember elején érik. Gyümölcse közepes méretű, intenzíven és korán színeződik. A színeződés csíkosan indul, de szeptember elejére már csaknem egész felületet sötétpiros fedőszín borítja. Piros, bíborpiros fedőszíne mosott; héjparásodás főként a kocsánymélyedésben fordul elő. Húsa tömött, kemény. Akár 4-5 hónapon keresztül is jól tárolható.
Golden delicous
Szeptember végén, október elején szüretelhető. Gyümölcse tetszetős, mérete berakódástól, vízellátástól függően középnagy vagy nagy. Héja vékony, az érés kezdetén zöldessárga, majd éretten aranysárga színű lesz. Gyümölcshúsa sárgás színű, leveses, roppanó; édes, enyhén savas, kissé illatos.
Mutsu
Október elején szüretelhető. Gyümölcse nagy vagy nagyon nagy, gömbölyű; húsa sárgásfehér színű, lédús, ropogós. Héja fényes, mérsékelten viaszos, kemény, eleinte zöld, majd éretten sárgásfehér vagy sárga színű. Íze kellemesen fűszeres, kiváló aromavilágú, enyhén savas zamatú.
Starkrimson delicious
Október elején szüretelhető. Gyümölcse középnagy, vállas, intenzív sötétbordó fedőszínű. Héja vastag, húsa zöldes- vagy sárgásfehér, tömött, roppanó, lédús; íze kellemesen édeskés – aromás, a sárgadinnyére emlékeztető ízű.
Gloster
Szeptember végén, október elején szüretelhető. Gyümölcse középnagy, vagy nagy méretű, megnyúlt harang alakú, enyhén szögletes, a csésze felé bordázott. Felületének több mint felét matt-hamvas, sötétvörös fedőszín borítja. Húsa ropogós, színe jellegzetesen zöldesfehér, majd zöldessárga, nyomódásra nem érzékeny; nagyon lédús, enyhén savas, kellemes aromával. Különösen nyers formában lehet jól felhasználni, mert gyümölcshúsa csak lassan barnul meg. Kiválóan alkalmas gyümölcssaláták, desszertek, rétesek és sütemények készítésére is.
Éva
Gyümölcse kissé lapított gömb alakú, közepes méretű, körülbelül 100 g átlagtömegű; éretten először csíkozott, majd az egész felületre kiterjedően mélypiros színű lesz. Héja sima és vékony, húsa sárgásfehér, tömött. Bőlevű, íze fűszeres zamatú, édes – savas. Fája középerős növekedésű, laza koronát nevel. Erős és gyenge növekedésű alanyokon egyaránt jól fejlődik. Intenzív koronaformák kialakítására is alkalmas. Nem tárolható hosszú ideig, viszont közepesen kemény húsa miatt mégis pultálló.
Húsvéti rozmaring
Október elején, közepén érik. Gyümölcse középnagy vagy nagy, kissé csúcsosodó; alapszíne zöldessárga, a napos oldalon halványpiros pír borítja, mely elszórtan pontozott is lehet. Héja vastag, nehezen rágható, erősen viaszos, szinte zsíros hatású. Húsa zöldesfehér, durvább szövetű, elég bőlevű, kemény, íze finoman savanykás, néha elég fűszeres ízű, illatos, zamatos, bár kevéssé jellegzetes. Jól szállítható és tárolható, bár az ún. “taplófoltosságra” hajlamos.