Gyümölcsfák

A saját fánkról szedett gyümölcs íze páratlan. Fáradtságos munkával, de különleges élményben lehet részed, ha belevágsz a gyümölcstermesztésbe. Csodás látvány egy virágzó, majd a termését érlelő gyümölcsfa.

Te döntheted el, mennyit permetezed, mikor szüretelsz. Ha elég hely van a kertedbe, akár az egész éves gyümölcsmennyiséget is megtermelheted a családod számára.

Ültethetsz tavasszal és ősszel szabadgyökeres gyümölcsfát, vagy egész évben, fagymentes időszakban szabadgyökereset. A konténeres fát a kezdetektől cserépben nevelik, így a gyökérzete és koronája is kisebb, de előnye, hogy több ideig ültethető, és idősebb, hamarabb termőre fordul, esetleg már a vásárlás pillanatában is megkóstolhatjuk a gyümölcsét.

A szabadgyökeres oltvány a szabadföldben nő, majd lombhullás után körbevágják a gyökerét, és kiemelik a talajból. Általában fiatalabb csemeték, néha suhángok. Figyelj arra, hogy ne szállítsd szabad gyökérrel, és ha nem tudod azonnal elültetni a végleges helyére, földeld el, vagy rakd homokkal, forgáccsal megszórt cserépbe.

Olyan helyet keress számára, ahol körbejárhatja a nap, ugyanis gyümölcse akkor lesz a legédesebb, legzamatosabb. Az ültetés utáni években figyelned kell a rendszeres öntözésre és növényvédelemre.  

„Hull a szilva a fáról…”

 

 

„Barackszín álom szuszog a tájon, varázsos alkony ragyog a világon.”

 

 

„Még egyszer, ha lehetnék, cseresznyefa virága lennék.”

 

 

„Dinnye, kökény és áfonya, télbe kacsingat a naspolya.”

 

„A sárga gömbök úgy lógtak a fákról, mint akik minden tudnak a világról…”

 

„Megvirágzott e diófa, Nagyot hajlott három ága…”

 

Kérd házhozszállítással!

Rendelésedet házhoz visszük

Margaréta tudástár

A kertről egyszerűen, szeretettel

Értesülj elsőként

Rendezvényeinkről, újdonságainkról

Feliratkozom a hírlevélre »