Mediterrán növények

A mediterrán országokban járva a növények élénk színükkel és különleges formájukkal bűvölnek el minket. Szerencsére már nem kell olyan messze utazni, hogy gyönyörködhessünk bennünk, mivel többségük itthon is megtalálható.

Szépségüket egész nyáron csodálhatjuk, felidézhetjük a Földközi – tenger partjának hangulatát.

Ezek a növények fagyérzékenyek, ezért télen hűvös, fagymentes, általában világos helyen kell őket pihentetni. Tavasszal, ha éjszaka is tartósan nulla fok felé emelkedik a hőmérséklet, kiköltöztetheted a növényeket a szabadba. Eleinte ne rakd a tűző napra, inkább félárnyékos helyet keress, majd fokozatosan szokasd a napfényhez. Egy kis csinosítás ilyenkor rájuk fér, metszd le a száraz részeket, ültesd át jó minőségű virágföldbe, majd rendszeresen öntözd őket. Áprilistól szeptemberig ne feledkezz meg a tápoldatozásról sem, hiszen nélküle elmarad a virágözön.

Ólomvirág

Ólomvirág

Plumbago auriculata

Égszínkék, kecses virágait májustól októberig csodálhatod, majd fagymentes helyen pihentesd tavaszig. Felfuttathatod támasztékra, vagy ültetheted cserépbe, virágládába.

Murvafürt

Murvafürt

Buganville

Rikító lilás rózsaszín virágjával hívja fel magára a figyelmet, a mediterrán országokban, különösen a tengerpartokon közkedvelt növény. Cserépben nyáron a szabadban, télen fagymentes helyen pihentetve tároljuk.

Golgotavirág

Golgotavirág

Passiflora

Az egyik legszebb mediterrán növény. A különleges megjelenésű virágok egyes részei Krisztus szenvedését jelképezik. A latin neve (Passiflora) is erre utal, a passio jelentése szenvedés, a flora pedig virág.

Leander

Leander

Nerium oleander

A legismertebb mediterrán növény. Dézsában nevelheted, vagy nyáron akár a szabadföldbe is kiültetheted. Folyamatos virágözönnel díszít tavasztól őszig.

Margaréta tudástár

A kertről egyszerűen, szeretettel

Ettől virágzik újra a leandered!
Mediterrán növények

Ettől virágzik újra a leandered!

Előfordul, hogy a leanderünk egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben virágzik. Mi lehet ennek az oka?

Elolvasom »
Védd házi készítményekkel a dézsás növényeidet!
Mediterrán növények

Védd házi készítményekkel a dézsás növényeidet!

A dézsás növényinket sajnos gyakran megtámadják a kártevők, kórokozók. A vegyszerek helyett érdemes előbb kipróbálni a természetes szereket.

Elolvasom »
Még több Tudástár bejegyzés »

Értesülj elsőként

Rendezvényeinkről, újdonságainkról

Feliratkozom a hírlevélre »