Évelők

Az évelők kettőnél több évig élő lágyszárú növények, melyek virágzás és termésérlelés után átvészelik a telet.

Az évelők a kertet változatosabbá, mozgalmasabbá teszik, folyamatos színt csempésznek a növények közé. A gazdag fajtaválasztéknak köszönhetően minden stílushoz és fekvéshez minden stílushoz és fekvéshez meg lehet találni a megfelelő növényt.

Tűzeső

Tűzeső

Heuchera

Bokros növekedésű, télizöld növény, azaz lombját télen is megtartja. Levelei lehetnek a sárga, zöld, piros, bordó, barna különböző árnyalatai. Nyáron hosszú virágszálakon hozza apró, harang alakú fehér, rózsaszín vagy piros virágait. Ősszel gyakran láthatjuk másodvirágzását.

Kúpvirág

Kúpvirág

Rudbeckia

Egész nyáron gyönyörködhetsz bőséges, káprázatos 10 – 12 cm átmérőjű, napsárga virágjaiban. Napos évelőágyásod könnyen élettel telivé varázsolhatod vele.

Szívvirág

Szívvirág

Lamprocapnos spectabilis

A tavasz egyik különleges évelője, romantikus kertek káprázatos kiegészítője. Lehajló, szív alakú rózsaszín és fehér virágai fürtökben lógnak a kihajlott szárakon.

Menyecskeszem

Menyecskeszem

Coreopsis

Június végétől késő őszig ontja rikító sárga virágait, vidámságot csempészve kertedbe. Ültetheted évelőcsoportba, vagy akár járdaszegélynek is. Törpe és magasabb növésűek között válogathatsz.

Kasvirág

Kasvirág

Echinacea

Egyike azoknak a növényeknek, amelynek a latin neve ismertebb, mint a magyar. Ezt a gyógyító hatásának köszönheti. Különleges alakú virágja már számtalan színben létezik.

Árnyékliliom

Árnyékliliom

Hosta

Az árnyékos helyek egyik legszebb talajtakarója, tavasztól a fagyokig gyönyörködhetünk számtalan változatában. A szív alakú levelek felett különleges látványt nyújtanak a lila, ritkán fehér virágkelyhek.

Margaréta tudástár

A kertről egyszerűen, szeretettel

Árnyékos kertek évelői
Évelők

Árnyékos kertek évelői

Kevés kert létezik árnyékos hely nélkül, sőt, néha a terület jelentős része félárnyékban, árnyékban van. Ültetés előtt érdemes megvizsgálni, pontosan mennyi fény éri majd növényünket.

Elolvasom »
Echinacea – a gyógyító évelő
Évelők

Echinacea – a gyógyító évelő

A kasvirág (Echinacea) az őszirózsafélék őszirózsaformák alcsaládjának egyik nemzetsége, tizenhét fajjal és számtalan fajtával. Tudományos neve a görög echinos, azaz sün szóból származik.

Elolvasom »
Még több Tudástár bejegyzés »

Értesülj elsőként

Rendezvényeinkről, újdonságainkról

Feliratkozom a hírlevélre »